Üzleti és mesterséges intelligencia megoldások

Rólunk

Az Xdroid mesterséges intelligencia és prediktív analitikai megoldásokkal, szoftverfejlesztéssel és ügyfélszolgálati tevékenységekkel kapcsolatos tanácsadással, üzemeltetéssel, projekt és HR menedzsmenttel foglalkozó társaság. A cég által szállított innovatív hang- és adatbányászati megoldások, módszerek az elmúlt években piacvezető szerepet vívtak ki maguknak a hazai vállalati piacon. A cég intelligens szoftvereit számos hazai és külföldi ügyfél használja. Ügyfeleink hazai és külföldi vállalatok elsősorban a telekommunikációs, informatikai, pénzintézeti és kormányzati szektorból.

Menedzsment

Az Xdroid operatív menedzsmentje az üzleti intelligencia és mesterséges intelligencia területen tapasztalatot szerzett szakemberekből, üzletemberekből áll. A menedzsment tagjai:

Kocsor András, Ph.D
szenior kutató, alapító

András a hazai mesterséges-intelligencia és beszédkutatás nemzetközi szinten is elismert szakértője, Gábor Dénes és Kempelen Farkas díjas magyar kutató, matematikus, az informatika és számítástudományok doktora. Az elméleti eredményeket a gépi tanulás újszerű, nemlineáris, optimalizáció-alapú klasszifikációs, vizualizációs, regressziós és tulajdonságkinyerő eljárásai, a keresési-tér bejárási technikák továbbfejlesztései jelentik. A gyakorlati eredményei beszédfelismeréshez, jelfeldolgozáshoz, nyelvtechnológiához és bioinformatikához kapcsolódnak. Több mint 150 publikáció birtokosa, korábbi vezetése alatt az egyetemi doktori iskola számos tehetséges Ph.D. halgatót nevelt ki. Jelenleg az Xdroid innovációs kutatócsoportjának vezetője, melynek eredményeit és algoritmusait számos megoldás használja a nemzetközi és hazai piacon egyaránt.

Kornél Kovács, Ph.D.
szenior kutató, alapító

Programtervező-matematikus, Ph.D fokozattal rendelkezik az informatika területén. Tudományos szakterülete a gépi tanulási algoritmusok, a keresési-tér bejárási technikák és az adatbányászat. A gyakorlati eredményei leginkább jelfeldolgozáshoz, beszédfelismeréshez, beszédszintézishez és arcfelismeréshez kapcsolódnak, nevéhez számos tudományos publikáció kötődik. Az Xdroid innovációs kutatólaborjában fő feladata a mesterséges intelligencia alapú rendszerek architektúrális tervezése, az algoritmusok kifejlesztése.

Attila Bódogh, Ph.D.
CTO

Attila informatikai tanulmányai után a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán szerzett diplomát, majd MBA és nemzetközi képzésen közgazdaságtudományi Ph.D fokozatot. Szakmai pályafutását adattárház és üzleti intelligencia rendszerek, kontrolling és riporting megoldások tervezésével és bevezetésével kezdte, kezdetben fejlesztőként később projektvezetői pozíciókban, melynek során nemzetközi projektvezetői (PMP) minősítést szerzett. Vezetőként kutatási és termékfejlesztési projektekben vett részt a mesterséges intelligencia, gépi tanulás területén, melynek keretében érzelem és tartalomfelismerő, prediktív analitikai szoftverek kifejlesztése és bevezetése történt a hazai és nemzetközi piacra. Az Xdroid ügyvezetőjeként a csapaton belül fő feladata az innovációs termékfejlesztés valamint az Xdroid termékeinek piaci bevezetése.

István Fehér, MBA
CEO

István villamosmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Főiskolán, később a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett közgazdász, később MBA oklevelet. Számos üzleti intelligencia projektben vett részt tanácsadóként, az itt szerzett tudást vezetői pozíciókban kamatoztatta. Az Xdroid ügyvezetője, fő feladata az értékesítés, a partner és ügyfél-kapcsolatok menedzsmentje.